Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Онкохематологът проф. Георги Михайлов, който е депутат от БСП,

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgОнкохематологът проф. Георги Михайлов, който е депутат от БСП,
Коментари Харесай

Депатутът от БСП проф. Михайлов: Човешката раса няма да изчезне от Ковид-19. Това не е първата епидемия

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Онкохематологът проф. Георги Михайлов, който е народен представител от Българска социалистическа партия, даде своята оценка за обстановката с ковид у нас и в чужбина.

" Снощи прочетох една хубава публикация във френски уебсайт, в която вършат сериозен разбор на вирусните епидемии от последните 100 години. И се вижда, че това не е първата зараза. Има такива през петдесеттте, шейсетте години, в новия век също. Вижда се, че някои от тях са взели сред 1 и 5 милиона жертви, без да се основава такава атмосфера на неустойчивост, на суматоха, на очакване на акопалипсиси, каквато беше основана неизвестно за какво в целия свят. Анализатори като Кисинджър и други наблюдаващи са предизвестили, че няколко месеца след оповестяването на тези апокалиптични слова ние ще почнем да се срамим от това, тъй като човечеството не се учи от своята история и неточности. Умните хора се учат от грешките на другите, а простаците от своите лични. Тоест, ние ще би трябвало да повторим всички неточности, с цел да разберем, че не става дума за апокалипсис, а за една сериозна зараза, за нужда от ограничения, само че и за баланс от тези ограничения, за балансирането им по отношение на стопанска система, обучение, други сфери на медицината, обществена активност, с цел да не се стигне до неща, които сега чета във всички осведомителни уеб сайтове в Европа и света - че се чака цунами от банкрути, тежки стопански последствия. Последният британски разбор, който четох, бе, че огромните страни относително елементарно ще излязат от тази обстановка с големите си обороти и финансови запаси, до момента в който дребните страни ще носят огромни негативи заради две аргументи - тактика на евакуиране сега на вложенията и внезапно повишение на лихвите по договорите, които ще бъдат взети вероятно за покриване на проблемите, които ще зародят в стопанската система ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Аз персонално останах доста сюрпризиран от нашата специалност, която е призвана да вдъхва убеденост, предпочитание на човечеството да се оправи тук на земята със своите проблеми, а не в отвъдното. Да чуя от някой от нас такива съществени думи, които сътвориха напрежение... Има хора, които са се заключили у дома и чакат да пристигна най-лошото. То няма да пристигна. Искам да ги успокоя като доктор с цялата си отговорност, че няма да загубим цели генерации, няма да умрат нашите майки и татковци, няма да умрат нашите баби и дядовци. Просто има сериозна обстановка, изисква съществени ограничения, само че тези ограничения би трябвало да бъдат уравновесени ", безапелационен бе той.

" Извънредното състояние не е завършило. Това е въпрос на деликатна оценка. От самото начало Българска социалистическа партия желае да се сложи оценка на цялостната обстановка, а освен на един медицински ракурс. Това е проблем с доста плоскости - обучение, превоз, стопанска система, изкуство, спорт, и за него не могат да отговорят двама-трима лекари. Трябваше да има щаб, в който да има хора от всички министерства. Много постоянно им бяха задавани въпроси, в които фактически ги изтормозиха, които въобще не са в тяхната компетентност. Трябваше да сядат и хора от други министерства да дават отговор на въпросите на брифингите ", счита професорът.

" Този проблем не трябва да се преувеличава, не би трябвало и да бъде неглижиран. Но би трябвало да се обърне задоволително внимание и на останалите медицински болести. Тук се оказа нещо, за което приказваме от 3 години - че моделът на ръководство на здравната система не работи. Няма по какъв начин да се заплати на тези лечебни заведения, няма по какъв начин да бъдат финансирани, защото те нямат оборот. Все едно да преценим БТВ като не действа в цялостния си размер с какъв брой ще финансираме институцията. Аз мисля, че огромна част от ограниченията и ентусиазма на оперативния щаб беше висок, само че се позволиха проблеми, които и до момента съществуват. Къде се намира България по брой на проучвания? Водещите страни в света и Европа вършат всеобщи проби. За да управляваш един развой, Германия, Русия и така нататък направиха голям брой. Ние от последното място се прехвърлихме на пред-предпоследното, като след нас са единствено Хърватия и Малта, които са несравними с нас като човешки контингент. Сегашните промени и основаването на закона за здравето - по тази причина не може да бъде виновен единствено министърът на опазването на здравето и Главния здравен контрольор, това би трябвало да бъде решение съобразено с доста сериозен действен ракурс ", съобщи Михайлов.

" Животът е висша полезност, само че не би трябвало да се спекулира с това, че единствено животът е висша полезност, а всичко останало е второстепенно. Тъй като може да се окаже в един миг, че човек е останал жив и здрав, само че той не може по никакъв метод да се осъществя като персона в едно общество, което е било прекомерно обърнато към една зараза, която несъмнено ще се повтаря в някакъв вид. Над 200 вируса заплашват човешкия организъм, той живее милиони години с тях. Няма да изчезне човешката раса от Ковид 19. Имало е доста по-тежки епидемии, свързани с този тип вируси, и в 2008 и в 2009 те имат свои имена и отново са от коронавирусите, само че нищо световно апокалиптично не се е случило, макар че смъртността е била доста по-висока ", приключи той 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР